Hvad er et BikeFit?

Et BikeFit er en korrekt og individuel tilpasning af alle cyklens komponenter.

Den rigtige størrelse på cyklens ramme er en grundlæggende forudsætning for et optimalt bikefit. Er rammen for stor eller lille skal de enkelte cykelkomponenter kompemsere for den rette ramme. Dette kan selvfølgelig lade sig gøre, men kan ikke anbefales. Ved tvivl om rette cykelstørrelse kan en BikeFit Opmåling anbefales inden køb af cykel evt. med efterfølende BikeFit.

Et BikeFit fokusere på kontaktpunkterne mellem cykel og cykelrytter – altså de fem kontakt punkter; højre og venstre fod, bækken og højre og venstre hånd.

Uanset cyklens størrelse vil det altid give den bedste og meste behagelige cykeltur, hvis disse forbindelsespunkter ligger ideelt. Derfor fokusere et ordentlig BikeFit på sadlen, styret, bremsegreb og hætter, stængel og vigtigst, sko, klamper og pedaler.

Når cyklen er indstillet, så de fem forbindelsespunkter ligger i deres rette område inden for en given vinkelafafstand er det nødvendigt at finjustere hvert enkelt forbindelsepunkt for at opnå den optimale kontakt og effekt. Netop finjustreingen af hvert enkelt punkt er unikt og  gør et BikeFit individuelt og unikt.

For eksempel betyder den rette længde og vinkel på ramme ikke at du har den rette form, brede, eller rotation på styr og bremsegreb.

Et optimalt BikeFit betyder at du ikke bruger energi på at mærke din cykel når du kører. Du skal glemme at du sidder på din cykel og kunne fokusere på helt andre elementer f.eks. konkurrenterne eller naturen.